Végre péntek, ami azt jelenti, hogy megint eltelt egy újabb hét 😊. Na nem mintha számon tartanám, de az ember van amit számol. Az éveket és a borospoharakat sosem, de ezt azért bevallom most még számolom. Reggel a szokásos 7 órás munka kezdés a feldolgozóban, majd 11 óra magasságában kimentünk egy próbaszüretre. Különböző területekről gyűjtöttünk be random szőlőkről bogyókat, amiket utána a refraktométerrel megnéztünk, hogy mennyi lesz a várható potenciális alkohol. Jó móka, de inkább ragacsos mintsem izgalmas. Délután 1 óra körül kellett volna végezzünk. Ehhez képest este ¾-ed 7-kor sikerült eljöjjünk a feldolgozóból.
Az történt ugyanis, hogy a Syrah feldolgozása alatt a zúzó-bogyózóból közvetlenül a présbe szivattyúzó cső eltört és MINDENT (szó szerint mindent) beborított a kék szőlő héj, mag és persze folyt el a must. Így amilyen gyorsan csak lehetett menteni kellett a menthetőt. Ezzel a mentéssel jó pár óra elröppent. Ezt követően meg persze takarítani is elég fontos volt! 😊 Közben a feldolgozó másik sarkában a szűrőlapokat próbáltük kitakarítani, ami használat után úgy néz ki, mintha sárral lenne tele. Sem könnyű nem volt, sem pedig tiszta munka. Persze tisztában vagyunk vele hogy ez amunka sem nem tiszta se nem könnyű, ettől vagy épp ezért mi még szeretjük. (én legalábbis)
Az este további részére már csak egy kis borozós- sajtozós, sztorizós periódusra volt időnk és erőnk. Kaptunk 4 palack bort. Azt játszottuk, hogy ki kellett találni a szőlőfajtákat. Valljuk be egy cuvée esetében ez szinte lehetetlennek tűnik, pláne akkor, ha az itteni számodra idegen fajtákkal próbálkozol. Mondjuk vicces is volt, és gyakorlásnak is teljesen kiváló.
Szerencsére megint szabadhétvégénk lesz, így ma este nyugodtan „bulizgathattunk” kedvünkre, mert holnap nem kell korán kelni! 😊