A mai borfogyasztó társadalomban ki ne hallott volna a bor és a sajt nagyszerű párosáról? Bevallom őszintén, hogy én sokáig nem értettem, hogy a sajt hogyan jön a borokhoz vagy épp fordítva? Aztán, ahogy a tanulmányaimmal haladtam és egyre szélesebb kóstolási ismeretre tettem szert, mind a borok, mind a sajtok területén rájöttem, hogy egy jól megkomponált kóstoló nagyon is jól tud működni.
Az igazat megvallva oldalakat írhatnék még a terveimről és arról, hogy mire is számítsatok ezen az izgalmas kóstolón :) De maradok a jól bevált igazságnál, a meglepetés erejével győznék.
Éppen ezért idén nyáron a legsajtosabb kóstolóval érkezem a Ménesi borbárba Július 8.-án este 17:00 órakkor. A helyválasztás nem véletlen, hiszen ez a remek hangulatú borbár rengeteg kóstolónak ad otthont. A személyzet profi, így szándékosan nem is bíznám másra.
Ha te is kíváncsi vagy a sajtok készítésére, egy kis borászatra és arra, hogy a kettő mégis hogyan függ össze, akkor itt a helyed ezen a nyári péntek estén! Siess, nehogy lemaradj, jegyek korlátozott számban kaphatók!
Borsor:
- Varsányi - Sauvignon blanc 2021
- Balla Géza- Királyleányka 2021
- Szőke Mátyás- Zöldveltelini 2020
- Jásdi- olaszrizling hegybor 2021
- Lelovits Rose Cuvée 2021
- Haraszthy Pinot Noir 2020
Sajtsor:
● Etyeki Mont d’Or
● Etyeki Raclette
● Etyeki Rouge
● Etyeki Morbier
● Ír vörös cheddar (Dublin dairy)
Facebook esemény itt
Jegyek pedig itt
Gyertek és sajtoljunk együtt! :)