Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Tizenkilencedik nap- Szeptember 2.

2022-09-04

Szeptember 1.

Megint péntek, ami azt jelenti, hogy egy újabb hét telt el! 😊 csak úgy pörög az idő. A mai nap viszonylag lazábbnak és könnyebbnek mondható. Reggel 8-ra mentünk dolgozni, se túl korán se nem túl későn. Ami kicsit kellemetlen, hogy az egésznapot a kovaföld szűrő mellett töltöttem. Ezzel igazából nem is lett volna probléma, ha egy ponton (nyilván az utolsó szűrésnél) nem mondja azt, hogy oké, neki elege van, nem dolgozik tovább. Az utolsó adag bort annyira nehezen tudtuk csak átszűrni, hogy körülbelül 3x kellett újra indítani a szűrőt mire egyszer elindult.  Mivel a mai nap kicsit lazább és könnyebb volt így délben barbecue volt a program. Igazi tűzön grillezett husik. Nekem ez azért furi, mert nyilván én nagyvárosi lányként a panellakásban kevés tüzet láttam. Mármint ilyen tábortűz feelinget. Sajnos az eső ezt is hamar elmosta ☹ Bár tudtunk sütni megfelelő mennyiséget ennek ellenére is. Szinte minden étkezés kötelező kelléke a sajt, a bagett és persze a bor. Mindig vakon kóstolunk és minden alkalommal ki kell találni, hogy mit kóstolunk. Egészen jól mennek ezek a játékok, nem mindig tudom, hogy mit kóstolunk, de eddig azért nem sok olyan eset volt, amikor ne jöttem volna rá némi gondolkozás után.

Az ebéd végeztével mindenki szépen visszament és csinálta a dolgát. Én és Daniella a kovaföld szűrőt, Szamiksa pedig címkézett. Nekünk még fel kellett takarítani a földet Daniellával, mert mindenhol IS szőlő hevert szanaszét, így ezt fontos volt rendbe tenni. Így az újonnan beérkező szőlő már tiszta földre potyoghat. Hát nem fantasztikus? :D

Ma lehetőségem volt egy új dolgot „kipróbálni” ez a csömöszölés. De nem úgy ahogy régen, csömöszölő fával, hanem szivattyúval. A tartály aljában már erjedésben lévő mustot (vagyis inkább murcit) kellett a tartály tetejében lévő száraz szőlőre szivattyúzni. Ezzel megakadályozni, hogy ecetesedés történjen, valamint ennek köszönhetően mégtöbb szín és aroma anyag kioldható a szőlő héjából. Maga a folyamat jó buli volt. Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy mindenem IS mustos lett és mivel ez egy Syrah, így várhatóan nem jön majd ki a ruhámból, de sajnos az élet már csak ilyen. Nyilván készültem erre és olyan ruhákat hoztam, amit nem bánok, ha esetleg nem tudom kimosni belőle a szőlő levet. (Vagy éppen bort, ha úgy alakulna)

A péntek esték itt annyira nem bulisak, mint például otthon a körúton. Így maradt a szokásos főzés, és némi borozgatás közösségi élet gyanánt. 😊 A hétvége pedig a pihenésé és a terveim szövögetésé. Annyit azért elárulok, hogy már elkezdtem dolgozni a megvalósításon.

Hozzászólások (0)